28 de milioane de lei, alocaţi de Primăria Timişoara pentru dotarea spitalelor

Primăria Timişoara a alocat, în ultimele luni, 28 de milioane de lei pentru dotarea spitalelor aflate în subordinea Municipalităţii.  Oficialii Primăriei anunţă că depun și două cereri de finanțare pentru obținerea de fonduri europene.

 

Din cele 28 de milioane de lei, 17.769.960 de lei au fost alocaţi pentru dezvoltare, iar 10.300.010 de lei pentru funcționarea spitalelor. De asemenea, Primăria anunţă depunerea a două cereri de finanțare pentru obținerea de fonduri europene.

Un proiect vizează dotarea masivă a două spitale. Municipalitatea anunţă că, printr-o hotărâre de Consiliu Local din 7 iulie au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și Acordul de parteneriat între Primărie şi Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” pentru depunerea şi implementarea proiectului „Dotare unități sanitare în contextul Covid 19”. Valoarea totală este de 18.946.481 de lei (inclusiv TVA) pentru Spitalul „Victor Babeș” și 671.158 de lei pentru Spitalul de Copii. Cu acești bani – sume nerambursabile în totalitate –, transmit reprezentanţii Primăriei, vor fi achiziționate zeci de echipamente performante și dotări necesare prestării unor servicii medicale de înaltă calitate: aparate complexe de monitorizare a funcțiilor vitale, un ecograf ultraperformant, aparate de dializă, instalații de laborator, echipamente de protecție (măști, halate, combinezoane, mănuși etc.).

Un alt poroect vizează dotarea centrelor social din subordinea Primăriei. Printr-o hotărâre de Consiliu Local din 7 iulie au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru depunerea şi implementarea proiectului  „Dotarea centrelor sociale «Inocenţiu M. Klein» şi «Sfântul Francisc» din Timișoara în contextul crizei sanitare Covid 19’’. Astfel, se solicită finanțare pentru dotarea căminului de bătrâni și a centrului pentru persoane fără adăpost. Obiectivul îl reprezintă creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid 19, prin dotarea corespunzătoare (cu echipamente de protecție, măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți, termometre, botoșei, săpun etc.) a două structuri care asigură servicii sociale rezidențiale, precizează oficialii Municipalităţii. Valoarea totală este de 587.682 de lei, inclusiv TVA.

Print Friendly, PDF & Email