2500 de câini pot fi sterilizaţi în cadrul unei campanii gratuite a Primăriei Timişoara

Foto. PMT

Ziua mondială a animalelor fără stăpân, aniversată în 4 aprilie, este sărbătorită de Primăria Timişoara alături de primii „absolvenți” ai campaniei de sterilizare pe care a iniţiat-o. Această campanie  vine în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, sub salariul mediu brut, cu domiciliul sau reședința în Timișoara.

 

Sterilizarea rămâne cea mai eficientă metodă de a preveni abandonul animalelor rezultate ca urmare a înmulțirii necontrolate, atrag atenţia reprezentanţii Municipalităţii. Intervențiile de sterilizare pentru cei înscriși până acum în program au decurs cu bine, adaugă aceştia, iar primii şase căței s-au întors acasă, cu acte în regulă, microcipați și înregistrați, iar alți 11 doritori vor fi programați în zilele următoare.

Pentru facilitarea procedurii de înscriere, Primăria Timișoara pune la dispoziția cetățenilor două numere de telefon dedicate – 0256/969. După formarea numărului de telefon, se tastează interiorul 198 sau 102, fără a mai aștepta direcționarea prin centrală. Apelul va fi preluat de persoanele care asigură înscrierea doritorilor și înregistrarea datelor pe care aceștia trebuie să le furnizeze, respectiv numele și prenumele, adresa de domiciliu și un număr de telefon. Procedura de înscriere se poate realiza și prin e-mail la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro. Pe această adresă, se vor transmite aceleași date – numele și prenumele, domiciliul și un număr valid de telefon, pentru a se putea lua legătura cu beneficiarul, în vederea programării. În baza bonului de ordine, proprietarul se va prezenta, în termenul comunicat, la cabinetul veterinar, în vederea sterilizării animalului de companie, cu următoarele documente: cartea de identitate a proprietarului animalului de companie, care să ateste domiciliul sau reședința în Timișoara; carnetul de sănătate al câinelui, act care atestă microciparea;      dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut, în conformitate cu legislația în vigoare (adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere).

În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării, costurile fiind suportate de către proprietar. În situația în care proprietarul are venituri foarte mici și nu își permite să achite costul microcipării, acesta va fi suportat de Asociația Happy Tails, care și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini astfel proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, dar nu dispun de resursele financiare necesare.

Îngrijirea post-operatorie revine în responsabilitatea stăpânului, care va monitoriza câinele la domiciliu în zilele de după intervenție și poate ține legătura cu cabinetul veterinar pentru orice eventuale întrebări sau îndrumări.

Programul de sterilizare gratuită se va derula pe o perioadă de doi ani și va asigura contravaloarea sterilizării pentru aproximativ 2500 de câini, mai tarnsmit reprezentanţii Primăriei Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email