25 de ani de închisoare pentru ucigaşul cu drujbă de la Sânandrei

Tribunalul Timiş l-a condamnat la 25 de ani şi şase luni de închisoare cu executare pe criminalul din Arad care, la începutul anului, l-a decapitat cu o drujbă pe un bărbat din Sânandrei, anunţă Agerpres.

 

Muntean Dorin, în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Arad, a fost condamnat de Tribunalul Timiş la 24 de ani de închisoare pentru omor calificat, cu premeditare şi prin cruzimi, la un an şi trei luni de închisoare pentru violare de domiciliu, şi la un an de închisoare pentru distrugere, rezultând o pedeapsă totală de 25 de ani şi şase luni de închisoare în regim de detenţie. De asemenea, ucigaşului i se interzice ca timp de cinci ani după eliberare să se apropie de fiii victimei la o distanţă mai mică de 100 de metri şi trebuie să le plătească mai multe daune materiale şi morale în valoare de 130.000 de euro.

Sentinţa poate fi apelată în decurs de zece zile.

Criminalul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş în aprilie. În noaptea de 30 spre 31 ianuarie, criminalul a tăiat cu drujba uşa de la intrarea în casa unui localnic din Sânandrei, care era un văr de-al său, şi l-a atacat. Victima a încercat să fugă, dar a fost prinsă în curtea casei şi decapitată, fiind tăiate şi mânile şi alte zone ale corpului. Crima s-a produs pe fondul unui conflict mai vechi între cei doi. În momentul omorului, în locuinţă se aflau şi copiii victimei, doi băieţi în vârstă de 14 şi 18 ani, şi prietena unuia dintre ei. Fata şi băiatul de 18 ani au reuşit să fugă, iar adolescentul de 14 ani şi-a rupt un picior în timp ce a încercat să scape sărind pe geamul din spate al casei. Ucigaşul a fost prins de poliţişti la foarte scut timp după comiterea crimei, în timp ce se plimba pe stradă, cu drujba în mână şi plin de sânge.

 

Print Friendly, PDF & Email