25.000 de oameni, în cea de a patra zi de proteste de la Timișoara

Cea de-a patra zi de proteste de la Timișoara, la care au participat în jur de 25.000 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 23,30, în Piața Victoriei.

 

Protestatarii s-au adunat în Piața Operei, jurul orei 18, venind organizat din  mai multe cartiere, cu portavoci, fluiere și vuvuzele, pentru a manifesta împotriva actelor normative adoptate de Guvern în domeniul Justiției.

Au fost scandate lozinci antiguvernamentale și împotriva lui Liviu Dragnea și a lui Sorin Grindeanu:Să vă fie frică, țara se ridică”, „Abrogați și plecați!”, dar și „Jandarmeria, jos pălăria!”, protestatarii având pancarte cu inscripții care completează în același sens lozincile.

După ora 21, în jur de 25.000 de manifestanți au pornit spre sediul DNA, unde au scandat lozinci de susținere pentru această instituție, au trecut pe la Prefectura Timiș, au cerut demisia Guvernului și apoi au urmat traseul b-dul Brătianu – str. Cluj – b-dul Pârvan, iar apoi, pe lângă Catedrală, înapoi în Piața Victoriei.

Înainte de încolonare, Tudor Chirilă, solistul de la trupa Vama, a venit în fața Operei și le-a adresat manifestanților mesaje de unitate și de susținere a protestului.

Pe traseu, coloanele au fost însoțite de oameni de ordine și nu au fost semnalate incidente.

Organizatorii au anunțat că sâmbătă vor proceda după același program ca și vineri, respectiv la ora 18 se vor întâlni în punctele fixate din cartiere, la ora 18,30 vor porni spre Piața Victoriei, iar la ora 19 vor începe protestul pe platoul din fața Operei.

Print Friendly, PDF & Email