24 de microbuze electrice pentru elevi, cumpărate de Consiliul Județean Timiş

Contractul de finanțare privind achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi a fost semnat, urmând ca autovehiculele să ajungă, până la sfârșitul acestui an, la mai multe unități de învățământ din Timiș, anunţă Consiliul Judeţean.

 

Potrivit contractului semnat, vor sosi 24 de microbuze electrice, de 16 locuri plus al şoferului, urmând ca în perioada următoare să fie achiziționate încă trei microbuze electrice 8+1, toate fiind prevăzute  pentru transportul elevilor.

„Acordăm o mare atenție educației și încurajăm prezența copiilor la școală, oferindu-le condiții civilizate și ecologice de transport. Sper ca microbuzele electrice pe care le vom achiziționa să-i apropie pe cei mici și mai mult de școală, pentru a se putea bucura de tot ceea ce au nevoie în procesul de învățare”, declară Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Finanțarea proiectului este acordată administrației județene de către Ministerul Educației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar valoarea totală a proiectului este de peste 30 de milioane de lei fără TVA. Departajarea localităților care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condițiilor prevăzute în Ghidul solicitantului, transmit reprezentanţii CJ Timiş.

Print Friendly, PDF & Email