210 firme din România construiesc la Timişoara cel mai mare proiect mixt din regiune (P)

Pe şantierul ansamblului Openville Timişoara, dezvoltat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, peste 600 de muncitori, de la 60 de firme de construcţii subcontractoare, lucrează la toate componentele proiectului, care va integra Iulius Mall: se amenajează o nouă parcare subterană, se finalizează al treilea imobil de birouri, se realizează extinderea spaţiilor comerciale şi fundaţia celei mai înalte clădiri office din România.

 

În total, 210 firme din România contribuie la realizarea celui mai mare proiect mixt din vestul ţării, de la arhitecţi, proiectanţi şi constructori, până la furnizori de echipamente, utilaje, instalaţii şi materiale.

În Openville, se lucrează intens la noul corp de clădire care va extinde actualul Iulius Mall. Pe spaţiile de retail suplimentare se vor regăsi noi branduri, precum Zara Home şi Oysho, magazine cu suprafeţe mai generoase ale unor branduri îndrăgite, ca Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka şi Stradivarius, dar şi restaurante, săli de evenimente şi prima grădiniţă şi şcoală primară din Timişoara cu predare după curriculum britanic, în limba engleză. Noua componentă de retail va însuma 47.000 mp, suprafaţă care se va regăsi atât în extinderea mall-ului, cât şi la parterul clădirilor de birouri şi în proximitatea parcului din ansamblu.

Lucrări complexe se desfăşoară şi în zona unde se construieşte pasajul auto subteran şi în cea aferentă noii parcări subterane. La pasaj, care va avea 203 metri lungime, a fost finalizată realizarea stâlpilor de susţinere şi se va turna planşeul. Tunelul va conecta sensul giratoriu de pe B-dul Antenei cu intrarea în sensul giratoriu din Piaţa Consiliul Europei, conducând la fluidizarea traficului din zonă. Viitoarea parcare subterană va avea 580 de locuri, dispuse pe două niveluri. Aici, inginerii au finalizat fundaţia.

Pe şantierul unde se va ridica cea mai înaltă clădire de birouri din România s-a finalizat etapa dedicată consolidării terenului, cu peste 250 de piloţi foraţi, şi au început săpaturile pentru realizarea fundaţiei. United Business Center 0 (UBC 0) va avea o suprafaţă construită de peste 74.900 mp, 155 metri înălţime şi 27 de etaje. Asemenea celorlalte clădiri din ansamblul mixt, UBC 0 va îmbina spaţiile moderne de birouri cu cele de retail. La demisol şi parter vor fi magazine şi restaurante, iar la etajul întâi se vor regăsi şapte săli pentru conferinţe şi evenimente business.

Cea de-a treia clădire de birouri se apropie de finalizare. La exterior se lucrează la montarea faţadei de sticlă, iar în interior se realizează finisaje. UBC 3 are o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp şi 14 etaje. Clădirea va include la parter şi cel mai mare restaurant cu specific libanez şi mediteranean din vestul ţării, dar şi o cafenea cu o amenajare interioară aparte a lanţului naţional Ted’s Cofee Co.

Openville va reprezenta principala atracție de business, shopping şi loisir din vestul ţării. Proiectul va fi realizat în două etape, iar prima sa fază va include: 47.000 mp închiriabili de retail, 50.000 mp închiriabili de spaţii office în operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) şi alţi 52.000 mp închiriabili aflaţi în construcţie (UBC 0), un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Proiectul mixt Openville reprezentintă o investiţie privată estimată la peste 220 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email