200 de elevi de la Colegiul Energetic din Timişoara, susţinuţi în pregătirea profesională de Continental

Foto: Continental România

Sediile Continental din Timișoara susțin cursurile de învățământ profesional pentru mai mult de 200 de elevi ai Colegiului Energetic „Regele Ferdinand I”, din Timișoara.

 

Pentru anul școlar 2020-2021, trei noi clase au fost formate la Colegiul Energetic „Regele Ferdinand I”, din Timișoara, pentru specializările „Electrician”, „Electromecanică” și „Operator mașini cu comandă numerică”, transmit reprezentanţii Continental.

Potrivit companiei, elevii vor deprinde abilitățile practice care îi vor ajuta să își aducă o contribuție semnificativă în dezvoltarea industriei automotive, în unitățile de producție sau în centrele de cercetare și dezvoltare. Mentori desemnați vor supraveghea progresul elevilor în cadrul stagiilor de practică în cadrul companiilor.

Urmarea cursurilor învățământului dual presupune o serie de beneficii pentru elevi, mai spun  oficialii Continental: bursă lunară din partea statului și din partea companiei, bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara, precum și un precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

Continental este unul dintre inițiatorii și participanții la programul de reimplementare a sistemul de învățământ profesional (după model german) în sistemul de învățământ românesc. Peste 400 de elevi au absolvit sau se află în anii de studiu din 2012, de la reintroducerea sistemului profesional, și până în prezent.

Compania Continental transmite că și-a luat angajamentul de a contribui la dezvoltarea, la nivel național, a învățământului dual. „Am inițiat și ne-am implicat încă de la început în proiectul de educație profesională pentru că am observat că tânăra generație a identificat oportunitățile pe care acest sistem le oferă și își dorește să facă parte din ceva concret, își dorește să clădească ceva durabil. Sistemul profesional dual de învățământ generează valoare adugată, creează oportunități pentru economie să atragă investiții noi din partea companiilor și stimulează crearea de noi locuri de muncă pe plan național care asigură o productivitate ridicată a muncii. Iar Continental îi ajută pe tineri să devină specialiștii de mâine”, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Continental a luat parte la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la Colegiul Energetic „Regele Ferdinand I”, din Timișoara, încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil.

Compania a sprijinit și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu“, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și susține învățământul profesional dual și în Sibiu unde, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independența”, a creat patru clase, elevii acestora urmând a-și desfășura practica în cadrul locației. Elevii beneficiază de bursa oferită de companie și de stat, de mâncare și cazare gratuite și de alte facilități.

Compania cu profil tehnologic, fondată în 1871, oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Aceasta are în prezent peste 232.000 de angajați în 59 de țări și piețe. În România, Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. De asemenea, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

Print Friendly, PDF & Email