20 de ani de locuințe protejate în România, marcaţi la Timişoara

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la înființarea primei locuințe protejate pentru persoane cu dizabilitați intelectuale din România, construite la Timişoara, locuința “Dina”.

 

Fundația „Pentru Voi” marchează acest moment, prin organizarea unei gale aniversare, în 4 decembrie, de la ora 18, în Sala Barocă a Muzeului de Artă Timişoara. Evenimentul va cuprinde un moment aniversar, numit 20 de ani de locuințe protejate în România, și un micro recital simfonic cu muzică de operă, în cadrul căruia vor performa sopranele Bianca Mihăescu şi Roxana Zaharia, Cristian Duță, la vioară, şi Fabian Alazaroae, la oboi, alături de orchestra simfonică a Liceului de Artă ”Ion Vidu”, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia.

Laila Onu, directorul general al Fundației “Pentru Voi”, afirmă că, în cei 20 de ani, fundația a înființat și administrează şase locuințe protejate, care au găzduit  43 de persoane cu dizabilități intelectuale: unele venite din cămine spital, altele rămase fără sprijin, părinții fiind decedați sau prea bătrâni și bolnavi pentru a le mai putea îngriji. În prezent, în locuințele protejate ale Fundatiei Pentru Voi” sunt îngrijite și beneficiază de suportul adecvat nevoilor lor 27 de persoane cu dizabilități intelectuale.

Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul autorităților locale, al comunității și al mediului de afaceri din Timisoara. Le suntem profund recunoscători tuturor celor care ne-au sprijinit și ne vom bucura să îi avem, pe unii dintre ei, alături de noi la acest moment aniversar. Împreună cu oficialități și sponsori, vor fi prezenți la gală: beneficiari din cadrul locuințelor protejate, părinți, colaboratori și prieteni ai fundației”, mai spune Laila Onu, directorul general al Fundației “Pentru Voi”.

Gala este realizată în parteneriat cu Muzeul de Artă Timișoara și Liceul de Artă „Ion Vidu”.

Print Friendly, PDF & Email