2.000 de timișoreni au trecut pragul Spartan, la deschiderea celui mai mare restaurant stradal din cadrul lanțului (P)

Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan a deschis pe 9 februarie, la Timişoara, cea mai mare unitate stradală din cadrul rețelei. În primul weekend de la deschidere, 2.000 de timișoreni au devenit clienții celui mai nou restaurant Spartan din oraș.

 

Cel mai nou restaurant Spartan, din Timişoara, a fost inaugurat de către Remus Cosovanu, francizatul Spartan, care deține restaurante în Timișoara, Cluj și Deva. La eveniment au participat persoane publice din lumea modei și a sportului: Ioana Filimon, timișoreanca încoronată Miss România 2016 în cadrul festivalului Bucharest Fashion Week, fostul campion european și mondial de juniori la box, Flavius Biea, și Bogdan Stoica, campion mondial în K1.

Noul restaurant, amplasat pe strada Calea Martirilor nr. 58, are 280 metri pătraţi.

Spartan și-a întâmpinat clienții cu meniurile deja consacrate, în care vedete sunt souvlaki din carne de vițeluș, purcel și puișor, gyrosul și lipia sau pyta care sunt pregătite pe loc, în momentul comenzii.

Conceptul restaurantului este inspirat din bucătăria grecească, dar a fost individualizat și dezvoltat în mod original, astfel că acum preparatele sunt pregătite după rețete proprii, iar cele cinci sosuri servite sunt marcă înregistrată. Toate rețetele folosesc carne fără aditivi, frăgezită în iaurt, și legume proaspete. Ingredientele provin de la producători atent verificați, iar animalele sunt crescute la ferma Spartan, de la Ciorogârla, lângă București. Produsele din carne sunt supuse unor analize foarte stricte.

În afară de preparatele deosebit de gustoase, timișorenii au avut ocazia să primească, în urma unei tombole, și un set de mănuși cu autograful lui Flavius Biea, boxer care are la activ 11 victorii și nicio înfrângere în cariera de sportiv profesionist.

Timișorenii apreciază în mod deosebit calitatea produselor și a serviciilor Spartan, fapt pentru care stau mărturie cele cinci restaurante pe care le-am deschis deja aici datorită cererii foarte mari. Mi-am dorit foarte mult să deschid un restaurant mai spațios, în care lumea să vină și să poată mânca în tihnă. Nu mi-am propus neapărat acest lucru, dar iată că am reușit să inaugurăm cea mai mare unitate stradală a Spartan de până acum. Ceea ce vreau în acest moment este ca toți cei care ne vor trece pragul să fie mulțumiți de faptul că de acum vor regăsi aceleași meniuri gustoase și de calitate, într-un decor îmbunătățit”, spune Remus Cosovanu, director general Corebos SRL, compania prin intermediul căreia a obținut franciza Spartan.

Remus Cosovanu, fost fotbalist la prima echipă a Politehnicii Timișoara, unde a fost antrenat de Gheorghe Hagi, s-a reorientat către antreprenoriat și, în 2014, a deschis primul său restaurant Spartan, în Timișoara. Remus Cosovanu a ales să se îndrepte spre piața fast-food-ului după ce a analizat potențialul mai multor francize din domenii variate și a realizat potențialul crescut al acestui segment de piață. După un stagiu de pregătire de trei luni, a deschis primul său restaurant. În doar trei ani, a reușit să inaugureze șapte restaurante de succes, să întreacă McDonald’s, ca vânzări, la nivelul Timișoarei și să înceapă discuțiile pe marginea detaliilor extinderii în Ungaria, având în plan ca anul acesta să fie deschisă prima unitate la nivel extern, cel mai probabil în Budapesta.

Investiția în noua unitate fost de 110.000 de euro, iar încasările din primul weekend de funcționare s-au ridicat la 10.000 de euro.

Planurile lui Remus Cosovanu  pentru anul în curs includ și deschiderea unor noi unități în Timișoara și Cluj. De asemenea, ultima parte a acestui an va marca și apariția primului restaurant Spartan Drive, din Timișoara, unde clienții vor putea comanda din mașină. Acesta va ocupa 320 de metri pătraţi și va fi situat la ieșirea spre Arad.

Spartan face parte din grupul de francize SC Strong MND Corporation SRL, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 31 de restaurante, dintre care 11 sunt restaurante proprii și alte 20 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 19 orașe din țară: Suceava, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Piatra Neamț și Constanța.

Print Friendly, PDF & Email