18 noi camere de monitorizare instalate pe şosele pentru a depista şoferii fără rovinietă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale anunţă că a pus în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi încă 18 camere de monitorizare video, care li se alătură celor 24 existente, pentru a depista autovehiculele care circulă fără rovinietă.

 

camere de supraveghere traficPână la începutul acestei săptă­mâni în reţeaua rutieră naţională se aflau în funcţiune 24 de puncte de control (ze­ce fixe şi 14 mobile), cărora li s-au adău­gat alte 18. C.N.A.D.N.R. estimează că, aşa, va fi sporit cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. “În perioada următoare, până în toam­na anului 2014, vor mai fi instalate încă 45 de camere, ceea ce înseamnă creş­terea şi întărirea sistemului de supra­veghere cu aproape 100%”, se arată într-un comunicat al C.N.A.D.N.R. Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi, iar pe timpul nopţii sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor, în infraroşu.

Compania precizează că în urma amplasării primelor 24 de camere, în anul 2010, veniturile din taxa de rovi­nie­tă au crescut semnificativ: “Numărul mai mare de puncte de control gene­rea­ză creşterea gradului de plăţi vo­luntare a rovinietei cu un procent de minim 25%”.

C.N.A.D.N.R. a încheiat până în prezent contracte care permit plata rovinietei de către participanţii la tra­fic prin sistemul sms cu doi mari ope­ratori de telefonie mobilă. “În cursul săptămânii viitoare urmează a fi înche­iat contract şi cu cea de-a treia mare companie de telefonie mobilă”, se mai arată în comunicat.

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al C.N.A.D.N.R. Pe şosele sunt amplasate posturi de control dotate cu camere video, care recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor de la o distanţă de 20 de metri. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date, şi în cazul în care nu a fost plătită rovinieta, proprie­tarul maşinii este amendat.

Print Friendly, PDF & Email