18 milioane de lei, alocați de Primăria Timișoara Spitalului „Victor Babeș”

Foto: Constantin Duma

De la debutul epidemiei de Covid-19, Primăria Timișoara a alocat Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” 18 milioane de lei. Alocarea s-a făcut prin rectificări bugetare.

 

Primăria Timișoara a investit substanțial în ultimii ani în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, din Timișoara, ceea ce a și făcut ca această unitate sanitară să se dispună de condiții decente în această perioadă de pandemie, declară primarul Nicolae Robu.

Întrucât pandemia de Covid-19 necesită echipamente și materiale specifice, respectiv cantități deosebite, Municipalitatea a suplimentat  – și continuă să suplimenteze alocările financiare către acest spital – cu 18 milioane de lei.

În 1 martie, au fost alocați două milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru a se achiziționa teste și echipamente de protecție.

În 18 martie, din dispoziție primarului, au fost alocați alți trei milionae de lei, prin rectificare bugetară, pentru a se achiziționa aparate și kit-uri de epurare CO2 și oxigenare, echipamente radiologice digitale și analizoare biochimice.

În 27 martie, prin rectificare bugetară votată prin HCL au mai fost alocați 13 milioane de lei, pentru se achiziționa: 15 paturi ATI, în variantă container, ventilatoare invazive și diverse alte echipamente de menținere a vieții în stări limită.

„Rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni – programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune –, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu”, declară primarul Nicolae Robu.

Spitalul de boli Infecțioase „Victor Babeș”, din Timișoara aparține Primăriei Timișoara, la fel ca Spitalul Municipal de Urgență Timișoara și Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email