16 cetățeni din Irak și Siria, intraţi ilegal în România

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Naidăș, Caraş-Severin, au depistat, la frontiera cu Serbia, 16 cetăţeni din Irak și Siria, care intenţionau să intre ilegal în România.

 

În dimineaţa zilei de azi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș, județul Caraş-Severin, au au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Iam, 16 cetăţeni străini, care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia. Este vorba despre 13 cetăţeni din Irak și trei din Siria. Grupul era format din 11 adulţi, şase femei și cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 22 şi 60 de ani, și cinci copii, cu vârste cuprinse între unu și 13 ani. La cercetări, adulții au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţia de Frontieră face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, a anunţat autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email