16 cetăţeni din Irak şi Afganistan şi călăuza lor sârbă, opriţi la Moraviţa. Video

16 cetăţeni din Irak şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Occident, ajutaţi de o călăuză sârbă, au fost opriţi de poliţiştii de frontieră la Moraviţa.

 

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara transmite că poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre România. Au monitorizat grupul şi au observat că a aşteptat până când a venit un autoturism dinspre Moraviţa şi i-a preluat pe o parte dintre ei. „Imediat, s-a procedat atât la oprirea autoturismului, cât şi la reţinerea persoanelor rămase pe jos, toţi fiind duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că grupul era format din şapte bărbaţi, patru femei şi cinci minori, cetăţeni irakieni şi afgani, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar minorii, între 2 şi 17 ani. Şoferul autoturismului este un cetăţean sârb în vârstă de 28 de ani.

S-a stabilit că migranţii au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră anunţă că efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, în cazul celor 16 persoane, şi pentru trafic de migranţi, în ceea ce îl priveşte pe cetăţeanul sârb. Pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind prezentat Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă.

Print Friendly, PDF & Email