154 de ani de la apariția primului tramvai tras de cai, la Timişoara

Foto: STPT

Societatea de Transport Public Timișoara aniversează, în 8 iulie, 154 de ani de la apariția, l Timişoara, a primului tramvai tras de cai de pe actualul teritoriu al României și sărbătorește, totodată, Ziua Transportului Public Local.

 

Aceastră aniversare va fi marcată prin organizarea unor evenimente care să completeze experiența expoziției de tramvaie de patrimoniu amplasate în piețele istorice ale orașului. Astfel, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 10.30, va fi organizată o plimbare cu un tramvai tras de cai pe traseul Prefectură  –  Piața Libertății. Reprezentanţii Societăţii de Transport Public Timișoara spun că, prin această acţiune, vor să ofere ocazia unei astfel de plimbări aparte unor copii proveniţi din medii vulnerabile. Astfel, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și DGASPC Timiș, la acâiune au fost invitaţi şi copiii de la Casa de tip familial Andrei din Timișoara.

În intervalul orar 11 – 11.30, tramvaiul tras de cai va staţiona pe linia refugiu din Piața Libertății, pentru fotografii cu publicul.

Între orele 20 – 22, va fi organizat un spectacol cu statui vivante și muzică ambientală, la tramvaiul-platformă din Piața Unirii.

STPT transmite că, în aceeaşi zi, în intervalul orar 9 – 12, tramvaiele de pe liniile 1, 2 și 6 vor circula deviat, pe următoarele trasee:

Liniile 1 și 2: pe traseul existent până în Piața Sf. Maria, apoi pe traseul deviat Piața Bălcescu – Sala Olimpia – Piața Traian – Gara de Est, unde vor întoarce. Returul se va face pe același traseu.

Liniile 6a și 6b: pe traseul dus-întors Gara de Nord – Piața Sf. Maria – Piața Bălcescu – Sala Olimpia – Piața Traian – Gara de Est.

Pe tronsonul Podul Decebal/giratoriu Prefectură – Piața Traian – Prințul Turcesc – Modern – Pădurea Verde – Gara de Est va circula un minibuz.

Societatea de Transport Public Timișoara transmite că își dorește ca această zi specială să contribuie la promovarea transportului public și să inspire locuitorii orașului să îl aleagă ca opțiune preferată de deplasare.

 

Print Friendly, PDF & Email