150 de piloţi, foraţi la fundaţia primului imobil din ansamblul urbanistic Openville

Openville UBC2Etapă de construcție încheiată  pe şantierul clădirii United Bussines Center 2, primul imobil din ansamblul urbanistic Openville, la care au început lucrările.

 

United Bussines Center 2 (UBC 2) este prima clădire de birouri clasa A destinată companiilor de top din cele șapte care vor fi construite în proiectul multifuncțional dezvoltat de grupul Iulius în proximitatea Iulius Mall Timișoara.

Pentru consolidarea terenului pe care se va ridica UBC 2 a fost folosită o metodă performantă în lumea constructorilor, imobilul fiind așezat pe 150 de piloți de beton armat, adâncimea forajului ajungând la 25 de metri. 

Toți piloții au fost deja forați, au fost finalizate săpăturile pentru fundație și a început realizarea structurii de rezistență, lucrările desfășurându-se conform graficului, anunţă reprezentanţii Iulius Mall. Adăugând că pentru realizarea structurii de rezistență vor fi utilizate trei macarale de mari dimensiuni, două dintre acestea fiind deja operaționale.

UBC 2 va avea 11 etaje, o suprafață de 18.000 de metru pătraţi și dotări de top. „La fel ca toate celelalte clădiri de birouri din ansamblul Openville, UBC 2 va respecta standardele clădirilor verzi pentru certificarea LEED, fiind dotată cu sisteme, aparatură şi echipamente de ultimă generație, precum și cu Building Management System, pentru monitorizarea și controlul echipamentelor de ventilaţie, iluminare, energie electrică, securitate şi protecţie împotriva incendiilor”, dau asigurări oficialii Iulius Mall.

Aceştia mai spun că designul aparte și amenajările interioare de înaltă calitate ale imobilului se vor îmbina armonios cu detalii care sporesc confortul și eficientizează funcționalitatea,  precum sticla specială pentru protecție termică optimă și iluminat natural, lifturile de înaltă viteză, supraveghere video şi sistem de control acces la intrarea în lobby și servicii personalizate asigurate printr-o recepție modernă.

Printre companiile care vor avea sediul în UBC 2 se numără Ness Software Engineering Services, furnizor de top de servicii de proiectare externalizate, şi Policlinica Regina Maria, care a deschis recent, în incinta Iulius Mall,  prima sa policlinică din Timişoara.

Persoanele care vor lucra în clădirile office din cadrul Openviile vor beneficia de multiple avantaje, de la proximitatea numeroaselor magazine, restaurante și cafenele, la posibilitatea de a organiza evenimente corporate în cele patru săli de conferințe și evenimente din cadrul Congress Hall. Se vor putea relaxa în cel mai mare parc suspendat din țară sau vor avea ocazia să se distreze, iar în acest caz posibilitățile vor fi multiple: de la 15 săli de cinematograf, la patinoar în aer liber și spații pentru loisir. Tot pentru angajații companiilor cu sediul în ansamblul urbanistic Openville au fost gândite numeroase promoții și discounturi.

Lucrările la ansamblul multifuncțional Openville au început în septembrie 2015, iar prima etapă a proiectului va fi finalizată la sfârșitul anului 2017.  Aceasta va cuprinde 80.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, zona de retail şi parcul.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 220 de milioane de euro, sumă ce reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării. Aceasta este cea de-a doua investiție de tip mixed use din portofoliul grupului Iulius, după Palas Iaşi.

 

Citeşte şi:

Primul imobil cu destinaţie office din ansamblul Openville Timişoara vine cu noutăţi multiple

 

Timișoara va avea cea mai înaltă clădire din România

Print Friendly, PDF & Email