150 de filme de foarte scurt metraj, proiectate în aer liber la Timişoara

Cea de-a 23-a ediție a Très Court International Film Festival va avea loc în România în opt orașe (Arad, Alba-Iulia, Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Râșnov, Timișoara) sub coordonarea Institutului Francez din România. Evenimentul are loc simultan în 15 țări de pe cele cinci continente, între 4 și 13 iunie.

 

Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court aduce spectatorilor cele mai bune producții audiovizuale în format foarte scurt, de maximum 4 minute, venite din lumea întreagă, „în ciuda vântului, virusului și mareelor”, spun organizatorii.

La Timișoara, cele peste 150 de filme vor fi proiectate în aer liber, în grădina Institutului Francez, de pe bulevardul C.D. Loga, nr. 46, în 4 și 5 iunie, cu începere de la ora 21.30. Accesul este liber și fără rezervare, în limita locurilor disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în interior, la aceeași adresă. Pentru spectatorii dornici să descopere magia Très Court, care nu se pot deplasa la Timișoara, filmele vor fi accesibile și pe site-ul www.trescourt.com pe durata celor zece zile ale festivalului, ziua sau noaptea.

Detaliile proiecțiilor vor fi actualizate constant pe site-ul festivalului.

În propriile locuințe, în săli de spectacol sau în aer liber, spectatorii din lumea întreagă vor putea descoperi filmele foarte scurte, grupate în două competiții și patru selecții tematice: competiția Internațională, „Paroles de Femmes”, selecția Familială (pentru copii), selecția franceză, selecția „Au îndrăznit” și în premieră anul acesta – selecția documentară. În plus față de aceste programe difuzate la nivel mondial, sunt organizate și selecții locale sau naționale, precum Competiția românească – o minunată ocazie de a promova specificitățile culturale regionale și talentele locale!

Ca în fiecare an, la finalul vizionării, spectatorii vor putea vota filmul favorit atât din competiția internațională, cât și dintre scurtmetrajele românești.

Print Friendly, PDF & Email