1,5 milioane de lei de la Consiliul Județean Timiș, pentru sportul de performanţă

Foto: CJ Timiş

Pentru a încuraja practicarea și dezvoltarea sportului de performanță, structurile sportive de drept privat și asociațiile din ramura de sport județeană Consiliul Judeţean Timiş oferă, anul acesta, o finanțare nerambursabilă în valoare de 1.500.000 de lei. Azi a fost dat startul depunerii de proiecte.

 

Pentru a primi finanțare, proiectele trebuie să respecte mai multe criterii, transmit oficialii Consiliului Judeţean Timiş. De exemplu, cei care depun proiectul trebuie să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau care desfășoară activități economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual, respectiv: cluburi sportive de drept privat înființate și cu sediul pe raza unității administrativ-teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă; asociații județene pe ramuri de sport cu sediul în județul Timiș, afiliate la federațiile sportive corespondente; federațiile sportive naționale pentru programele sportive ce se desfășoară pe raza județului Timiș; Comitetul Olimpic Sportiv Român pentru programele sportive derulate pentru înaltă performanță, ce se desfășoară pe raza județului Timiș.

„Susținerea și dezvoltarea ramurilor sportive este unul dintre obiectivele instituției noastre, astfel încât să contribuim la obținerea unor performanțe care să crească prestigiul comunităților locale. Punem accent pe încurajarea activității de performanță la nivelul copiilor și juniorilor, pe dezvoltarea sportului școlar și a celui universitar, care creează un cadru social și organizatoric potrivit atât pentru realizarea unor succese notabile la competiții de anvergură, cât și pentru menținerea stării de sănătate, cunoscut fiind rolul sportului în acest sens”, declară Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Informaţii suplimentare, desprec procedură ori documentele necesare pot fi consultate pe pagina de internet dedicată proiectului, www.sport.cjtimis.ro. Propunerile de proiecte pot fi depuse la Registratura Consiliului Județean Timiș în perioada 2 mai – 31 mai, între orele 9  16.

Cei 1,5 milioane de lei sunt alocați în cadrul Agendei sportive, program derulat anual de CJ Timiș. Valoarea totală a Agendei Sportive în 2022 este de 3.700.000 lei, restul sumei de 2.200.000 de lei fiind destinată structurilor sportive de drept public. Apelul în acest caz urmează să fie lansat la o dată ulterioară.

 

Print Friendly, PDF & Email