15 migranţi, prinşi în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de vest

Politsiti de frontieraDouă grupuri de migranţi care încercau să treacă ilegal frontiera în România au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare.

 

Ieri seară, în jurul orei 21, poliţişti de frontieră de la Sectorul Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp, încercând să treacă ilegal frontiera din Serbia, pe direcţia localităţilor de frontieră Valcani-Beba Veche.

În apropierea localităţii Valcani, au prins 11 bărbaţi, pe care i-au transportat la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări, în acţiune primind sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş. Niciunul nu avea documente de identitate. În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că este vorba despre opt cetăţeni afgani, doi pakistanezi şi un iranian, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Migranti prinsi cu termoviziuneaCu o seară înainte, poliţiştii de frontieră au depistat pe malul râului Mureş, pe direcţia localităţii de frontieră Saravale, patru bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Kosovo, solicitanţi de azil, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, toţi cazaţi la Serviciul pentru Imigrări Timiş. Din cercetări s-a stabilit că bărbaţii erau la a doua tentativă de trecere ilegală spre Ungaria, prima oară încercând în 6 septembrie, când le-au fost întocmite dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei şi au fost predaţi Inspectoratului General pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

În ambele cazuri, Poliţia de Frontieră face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului de ieri seară şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email