142 de noi infectări cu covid-19, în ultimele 24 de ore, în Timiş

Timişul a înregistrat azi un nou record de noi îmbolnăviri cu covid-19, depăşindu-l cu mult pe cel din ziua precedentă: 142 de noi cazuri în ultimele 24 de ore – dintre care două sunt cadre medicale –, faţă de 104 raportate anterior. În ultimele 24 de ore au fost realizate 2.279 de teste, anunţă Prefectura Timiş.

 

Mai mult de jumătate din numărul de noi cazuri raportate în Timiş, 142, sunt în Timişoara. Astfel, din cele 142 de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, 79 de noi cazuri de infectare cu covid-19 au fost raportate la Timişoara, câte şase la Giroc şi Dumbrăvița, cinci cazuri la Lugoj, patru la Dudeștii Noi, trei la Giarmata, câte două la Jebel, Dudeștii Vechi, Sânnicolau Mare, Moșnița Nouă, Foeni, Șag, Urseni şi Variaș şi câte un caz la Comloșu Mare, Moșnița Veche, Săcălaz, Iecea Mică, Sânmihaiu Maghiar, Sânmihaiu Român, Voiteg, Jena, Chișoda, Gottlob, Lovrin, Butin, Coșteiu, Bacova, Sânandrei, Buziaș, Dragșinești, Biled, Şandra, Satchinez, Secaș, Chevereșu Mare şi Petrovaselo.

În această dimineață, anunţă autorităţile, în Timiş numărul total de persoane internate confirmate covid-19 este de 178, dintre acestea 21 fiind la Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces, ridicând numărul total la 182, de la declanşarea pandemiei.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunţă că, în judeţ, ieri au fost carantinate 85 de persoane, iar 104 au intrat în izolare.

Rata de infectare a populației la nivelul Timişului, anunţă Prefectura, este în momentul de faţă de 0,70 la mia de locuitori.

DSP Timiș are în supraveghere opt focare active de coronavirus. Este vorba despre:

  1. Firma Zoppas, din Sânnicolau Mare – 71 de cazuri active, cu şapte mai mult decât în ziua precedentă;
  2. Firmă construcţii Onamep Lugoj – 42 de cazuri active, cu şapte mai mult decât în ziua precedentă;
  3. Fabrica de pantofi „Acellum” Timişoara – 32 cazuri active, un număr dublu faţă de ziua precedentă;
  4. Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara – 15 cazuri active;
  5. Fabrica Hella Ghiroda – 6 cazuri active;
  6. Organizația Salvați Copiii din Timișoara – 5 cazuri active;
  7. Firma Rus Savitar Dumbrăviţa – 21 cazuri active, mai mult decât dublu faţă de ziua precedentă;
  8. Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Timișoara (DGASPC)  – 4 cazuri active.

 

Print Friendly, PDF & Email