1300 de săli de clasă din Timişoara vor fi dotate cu mobilier nou

Primăria Timișoara anuţă începerea procedurii de inventariere a ofertelor depuse în vederea furnizării de mobilier pentru 1300 de săli de clasă.

 

La finalul perioadei de depunere a ofertelor, încheiată în 19 martie, sunt 11 oferte depuse pentru toate cele patru loturi: învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Ofertele intră acum în faza de evaluare, anunţă Municipalitatea. Criteriul de atribuire urmărește cel mai bun raport calitate-preț.

Valoarea estimată totală a achiziției depăşeşte 25 de milioane de lei (fără TVA), fiind cea mai mare investiție în educație din ultimele decenii. Au fost depuse două oferte pentru dotarea sălilor de clasă cu mobilier pentru învățământul preșcolar, valoarea estimată fiind de peste 4,2 milioane de lei (fără TVA). Trei oferte au fost depuse pentru dotarea sălilor de clasă din învățământul primar, valoarea estimată fiind de peste 5,7 milioane de lei (fără TVA). Tot trei oferte au fost depuse pentru învățământul gimnazial, a cărei valoare estimată depăşeşte 7,7 milioane de lei (fără TVA). Pentru dotarea sălilor de clasă din învățământul liceal au fost depuse tot trei oferte, valoarea estimată fiind de peste 7,3 milioane de lei fără TVA.

„Schimbăm tot mobilierul din grădinițele, școlile și liceele timișorene, pentru ca toți copiii, indiferent dacă învață la o școală de cartier sau în centru, să aibă aceleași condiții în clase și laboratoare. Cei mai mulți copii vor începe noul an școlar în clase cu mobilier nou și cu dotări moderne, și, treptat, în următoarele luni, toți copiii din Timișoara vor avea aceleași condiții de studiu. E cel mai ambițios proiect de modernizare a învățământului timișorean de decenii și face parte din strategia noastră de prioritizare a domeniului educației pentru dezvoltarea Timișoarei”, declară primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a câștigat o finanțare pentru dotarea a 1.300 de săli de clasă cu mobilier și echipamente IT. Vor fi astfel utilate 60 de unități de învățământ și alte trei unități conexe: Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiiilor. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii cinci ani. Se estimează că aproximativ 40.000 de elevi vor beneficia de aceste dotări.

Valoarea totală a proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Municipiul Timișoara” este de peste 86 de milioane de lei (TVA inclus) din care peste 72,5 milioane de lei reprezintă finanțarea europeană, iar aproape 13,8 milioane de lei, valoare TVA acoperită prin bugetul de stat. Sursa de finanțare este Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație.

 

Print Friendly, PDF & Email