130 de arbori împrejmuiesc şantierul Openville, pentru confortul clienţilor şi protejarea mediului

Santier OpenvilleCompania Iulius a început, în iunie, lucrările la cel de-al doilea imobil office clasa „A” din proiectul multifuncțional Openville. Clădirea United Business Center 1 va fi dezvoltată în zona adiacentă Iulius Mall, dinspre Calea Sever Bocu, și va avea o suprafață de 13.000 mp.

 

Din dorința de a menține condițiile optime oferite clienților Iulius Mall Timișoara și în concordanță cu preocuparea față de protejarea mediului înconjurător, pe șantierul aferent clădirii Clăditrii United Business Center (UBC) 1 sunt implementate o serie de măsuri care să limiteze răspândirea prafului și disconfortul fonic. Astfel, perimetrul în care se desfășoară lucrările de construcție este delimitat cu 130 de arbori cu o înălțime de aproape opt metri. Copacii fac parte din specia Cupresus Leilandi, recomandată pentru realizarea „perdelelor” verzi, cu rolul de a bara emisiile de praf și de a oferi protecție fonică.

După încheierea lucrărilor, copacii vor fi transplantați în cel mai mare parc suspendat din România, cu suprafaţă de 55.000 mp, care va fi amenajat în cadrul ansamblului multifuncțional Openville.

Pe lângă arbori, șantierul este îngrădit cu panouri și plase speciale de protecție.

În plus, niciun camion sau alt utilaj nu va părăsi șantierul fără ca roțile să fie spălate, astfel încât să se mențină standardele înalte privind ambientul din proximitate. De asemenea, căile de acces pietonal din imediata apropiere a perimetrului în care se desfășoară lucrările de construcție au fost acoperite cu gazon artificial, în timp ce un utilaj special este folosit pentru curățenie în zona adiacentă șantierului, care neutralizează răspândirea prafului.

Citeşte şi: Timișoara va avea cea mai înaltă clădire din România

Totodată, realizarea etapelor edificării UBC 1 este astfel planificată încât să nu afecteze fluxul de clienți și nici activitatea operatorilor din cadrul Iulius Mall Timișoara. Căile de acces auto și sensurile de mers nu sunt modificate, iar pentru pietoni a fost amenajat un nou culoar, care face legătura între Calea Lipovei și intrările în mall, de pe latura vestică. Mai mult, numărul locurilor de parcare puse la dispoziție de Iulius Mall a fost suplimentat în ultimele luni, astfel încât clienții să poată gara în cele mai bune condiții.

Clădirea UBC 1, cu o arhitectură aparte, în formă triunghiulară, va avea 12 niveluri închiriabile, structura sa fiind astfel gândită încât să asigure sinergia între componenta office și cea de servicii și retail. Imobilul este proiectat cu tehnologii de ultimă generație şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic, astfel încât să respecte standardele celor mai înalte calificări pentru „clădirile verzi”. Totodată, UBC1 va beneficia de Building Management System, care va spori eficiența costurilor și confortul chiriașilor.   

Ansamblul multifuncțional Openville implementează, în premieră pentru Timișoara, printr-o investiție de peste 220 milioane de euro, un nou concept de dezvoltare urbanistică, ce îmbină componenta office și pe cea de retail cu multiple posibilități de entertainment oferite de cel mai mare parc suspendat din țară, 15 săli de cinema, patru săli de evenimente, locuri de joacă, numeroase cafenele și restaurante tematice. 

Construcţia a început în septembrie 2015, cu lucrările la imobilul office UBC 2, cu o suprafață de 18.000 mp și 11 etaje, care va fi finalizat în această toamnă. Printre companiile care au contractat spaţii în acest imobil se numără Ness Software Engineering Services, Autoliv România şi policlinica REGINA MARIA. Angajații companiilor care își vor desfășura activitatea în clădirile United Business Center vor beneficia de o gamă completă de servicii și de posibilități de petrecere a timpului liber, promoții și discounturi.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email