12 români întorşi din Italia, recalcitranţi în Vama Cenad, unde au refuzat carantina

12 cetăţeni români care se întorceau din Italia au fost preluaţi marţi seară de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi plasaţi într-un loc de carantină, după ce au încercat să ascundă poliţiştilor de frontieră din Vama Cenad ţara din care vin, anunţă Agerpres.

 

Cei 12 cetăţeni români, şase adulţi şi şase minori, călătoreau în trei autoturisme înmatriculate în Italia. Iniţial, aceştia le-au declarat poliţiştilor de frontieră că vin din Iatlia, de la Torino, şi că doresc să ajungă acasă, în localitatea cărăşeană Bocşa. La controlul sanitar uman, întrucât reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş le-a adus la cunoştinţă că trebuie să intre în regim de carantină pe o perioadă de 14 zile, aceştia şi-au modificat declaraţia iniţială, susţinând că se întorc în ţară din Germania, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Pentru că nu li s-a permis să plece, au devenit recalcitranţi, solicitând finalizarea formalităţilor de frontieră şi permiterea continuării călătoriei, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin pentru restabilirea ordinii la Poliţia şi la Jandarmeria Timiş.

Cei 12 au fost în final preluaţi de reprezentanţii DSP Timiş şi plasaţi în carantină. Poliţiştii de frontieră timişeni îi cercetează pe adulţi pentru fals în declaraţii.

Print Friendly, PDF & Email