100 de magazine noi şi cel mai mare parc suspendat din România, în Openville Timişoara (P)

Compania Iulius a demarat, în decembrie anul trecut, lucrările la componenta de retail inclusă în ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect de tip mixed-use din vestul ţării.

 

Prima etapă de dezvoltare a ansamblului, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, va fi finalizată în trimestrul patru al acestui an şi va include 47.000 mp adiţionali de retail, 100.000 mp de birouri clasa A, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare.

Până în prezent, în ansamblul Openville au fost finalizaţi 31.000 mp de spaţii de birouri, în clădirile UBC 1 şi UBC 2, iar alţi 19.000 mp se află în construcţie şi vor fi livraţi anul acesta, în clădirea UBC 3. În perioada următoare vor fi demarate lucrările de construcţie la cel de-al patrulea imobil cu funcţiune de birouri (50.000 mp, în UBC 0), precum şi la parcarea subterană şi pasajul auto subteran.

Noi ancore şi un parc de 55.000 mp vor fi atracţiile componentei de retail. Zonele de retail suplimentare vor fi amenajate atât într-o extensie a Iulius Mall Timişoara, cât şi la parterul clădirilor de birouri şi în zona parcului. Astfel, la finalizarea primei etape, ansamblul Openville va include o suprafaţă totală de retail de 118.000 mp închiriabili.

Spaţiile nou create pun accent pe destinaţiile de loisir, prin crearea unei sinergii între atracţiile din interiorul Iulius Mall şi cele amenajate în aer liber. Timişorenii vor descoperi la Openville un nou mix de branduri, numeroase activităţi de entertainment, peste 100 de magazine noi, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema şi cel mai mare loc de joacă pentru copii. În plus, o parte dintre brandurile de talie internaţională prezente în Iulius Mall Timişoara îşi vor extinde magazinele.

O ancoră importantă şi cea mai aşteptată noutate va fi parcul de 55.000 mp. Zona verde din centrul Timişoarei va fi cel mai mare parc suspendat din ţară, urmând a fi amenajat peste parcarea subterană care se va construi, în primăvară, pe actualul areal din faţa Iulius Mall.

Cafenele şi restaurante amenajate tematic şi orientate spre parc, piaţete pentru evenimente, carusel pentru copii, lac, fântâni arteziene, 20.000 de arbuști, 1.000 de arbori, suprafețe întinse acoperite cu gazon special sunt câteva dintre componentele spaţiului verde care vor face din ansamblul Openville principala destinaţie de petrecere a timpului liber din vestul ţării.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

Prima etapă de dezvoltare, care va fi inaugurată în trimestrul patru al acetui an, include 100.000 mp de birouri, 47.000 mp suplimentari de retail, un parc, un pasaj auto subteran şi peste 1.500 de noi locuri de parcare, amenajate într-o parcare supraetajată şi una subterană.

Openville Timişoara va fi polul de business al regiunii. La momentul finalizării primei etape, componenta de birouri va include o suprafaţă de 50.000 mp în operare, în clădirile UBC 1, 2 şi 3, şi alţi 50.000 mp în construcţie, în UBC 0, care este cea mai înaltă clădire din România, având  27 de etaje şi 155 m.

Prima etapă înseamnă şi crearea a 1.500 de noi locuri de parcare, ce se vor regăsi într-o parcare supraetajată (aflată în curs de finalizare) şi într-una subterană. Acestea se vor adăuga locurilor deja existente la Iulius Mall. În total, la finalul edificării proiectului, clienţii vor avea la dispoziţie 4.068 de locuri de garare.

A doua etapă a proiectului Openville Timişoara va presupune dezvoltarea a aproximativ 85.000 mp de spaţii office (în alte patru clădiri) şi a 25.000 mp de spaţii de retail, în funcţie de cerinţele pieţei.

Print Friendly, PDF & Email