100 de filme de văzut într-un weekend

Timishort 2014Peste 100 de scurtmetraje din România vor rula, la acest sfârşit de săptămână, la Timişoara, în cadrul Timishort. Un eveniment care înlesnește întâlnirea dintre autori de filme, profesioniști ai industriei și publicul larg.

 

Festivalul Internaţional de Film Timishort a pregătit un sfârșit de săptămână plin de filme. Peste 100 de scurtmetraje din România și din toată lumea vor concura pentru premiile Timishort, un eveniment ajuns la cea de a şasea ediţie. Competițiile reunesc regizori din peste 20 de țări, care vor lua parte la proiecții și vor răspunde la întrebările publicului.

Proiecțiile vor avea loc între 15 și 18 octombrie la Cinematograful Timiș, Ambasada și Sala 2 a Teatrului Național Timișoara.

Gala de deschidere a Timishort are loc azi, 15 octombrie, la Cinema Timiș, de la ora 19.

Decernarea premiilor va avea loc duminică, 18 octombrie, de la ora 20, la Cinema Timiș, când vor fi proiectate încă o dată filmele câștigătoare din cadrul competiției naționale, internaționale și Videorama – secțiunea filmelor experimentale.

Festivalul prezintă, totodată, și secţiuni necompetiționale și programe conexe, dedicate unui public larg. Unul dintre scopurile majore a festivalului a fost să readucă printre spectatori magia de a vedea un film pe marele ecran. „Ne mândrim cu un public din ce în ce mai mare, de la an la an. Festivalul International de Film Timishort înlesnește întâlnirea dintre autori de filme, profesioniști ai industriei și publicul larg”, mai spun organizatorii.

Programul complet al festivalului poate fi văzut aici: http://www.timishort.ro/ro/program/

Organizatorii spun că Festivalul Internațional de Film Timishort s-a născut, ca mai toate ideile bune, la o cafea, în anul 2009: „Timișoara are 340.000 de locuitori care, am considerat noi, au nevoie de filme cu conținut, despre care pot discuta și ei, la rândul lor, la o cafea. Scurtmetrajul este baza inițierii în film și cea mai ușor digerabilă formă a acestuia”. Echipa festivalului a promovat de la început filmele de autor, favorizând filmele în premieră națională și internațională.

Festivalul Internațional de Film Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent, cu suportul Primăriei Timişoara, al Consiliului Local Timișoara și al Centrului Național al Cinematografiei, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara, Institutul Cultural Polonez, fiind susținut de Aambasad, Digi şi Huawei.

Print Friendly, PDF & Email