100.000 euro, daune plătite de Școala din Checea familiei unui copil muşcat de câini

Palatul Dicasterial TimisoaraCurtea de Apel Timișoara a obligat Şcoala Generală din Checea să plătească 100.000 de euro familiei unui copil diagnosticat cu sindromul Down, atacat de o haită de câini.

 

Curtea de Apel Timişoara a emis, la sfârșitul săptămânii trecute, sentința definitive și irevocabilă într-un dosar în care familia unui copil diagnosticat cu sindromul Down cerea daune morale în valoare totală de 500.000 de euro şcolii din comuna Checea şi educatoarei care nu l-a supravegheat corespunzător. Asta după ce, în ianuarie 2012, lăsat nesupravegheat, a reuşit să plece de la grădiniţa, înainte ca bunica lui să vină şi să îl ia acasă. Băiețelul a ajuns în zona fostului CAP Checea unde a fost muşcat de o haită de câini. Paznicul de acolo a sunat la 112, iar copilul, care avea zeci de muşcături pe corp, a fost transportat de urgenţă la spital.

În primă instanţă, Judecătoria Timişoara a condamnat-o pe educatoare la un an de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune morale de 200.000 de euro. Femeia a depus contestaţie la Curtea de Apel Timişoara care a redus cuantumul daunelor la 100.000 de euro.

Directorul Şcolii Generale Checea, Florentina Voicu, declară, citată de Mediafax, că şcoala nu are o asemenea sumă şi că deja a fost pus sechestru pe unele bunurile educatoarei. Și adaugă că va discuta cu jurista Inspectoratului Şcolar Timiş şi cu primarul localităţii Checea pentru a găsi o soluţie de achitare a sumei de 100.000 de euro familiei copilului.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş declară că nu s-a discutat încă la nivelul instituţiei despre această sentinţă deoarece abia a fost stabilită.

Print Friendly, PDF & Email