1.2 milioane euro pentru spitalele orășenești și municipale din Timiș

Foto: CJ Timiș

Consiliul Județean Timiș a aprobat în cadrul ședinței ordinare de astăzi prelungirea pentru următorii trei ani a programului de minimis prin care finanțează dotarea cu echipamente medicale a spitalelor orășenești și municipale din județ.

 

Unitățile sanitare care vor putea accesa finanțarea sunt spitalele municipale din Timișoara și Lugoj, cât și cele orășenești din Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget.

Valoarea maximă totală a ajutorului de minimis este de 6.000.000 de lei, respectiv 1.200.000 de euro, în condițiile în care finanțarea acordată fiecărui spital public local nu poate depăși din punct de vedere legal valoarea de 200.000 euro pe trei ani consecutivi.

„Decizia de astăzi arată determinarea noastră de a consolida prezența Consiliului Județean în comunitate, de a deveni un vector de creștere a calității vieții în rândul timișenilor. Totul se face în baza unui ghid transparent. Unitățile sanitare vor depune proiecte prin care detaliază ce echipamente doresc să achiziționeze. Desigur, spitalele vor putea veni și ele cu o contribuție financiară, în cazul în care costul aparaturii depășește suma acordată de CJ Timiș”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Pentru anii 2021 și 2022, finanțarea ce va putea fi accesată se ridică, în total, la peste 3.1 milioane lei, iar în anul 2023 unitățile sanitare vor beneficia de mai mult de 2.9 milioane. Trebuie spus că schema de minimis este singura modalitate legală prin care CJ Timiș poate sprijini financiar spitalele municipale și orășenești, în grija directă a instituției aflându-se doar Spitalul Județean din Timișoara.

În 2019 și 2020, prin intermediul schemei de minimis, CJ Timiș a acordat celor șase unități sanitare aproape 4.5 milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email