Procesul generat de accidentul grav din iunie, de la Lugoj, a debutat cu o amânare

Avocaţii inculpatului au cerut eliberarea condiţionată

Prima înfăţişare a procesului în cazul şoferului lugojean – arestat pentru că a accidentat grav, în luna iunie, o femeie – a fost amânată. Avocaţii acuzării au solicitat timp, până pe 17 septembrie, pentru a analiza probele din dosar. De asemenea, aceştia au cerut şi eliberarea condiţionată a lui Alin Faur, pe motiv că acesta nu reprezintă pericol social. Acesta deşi a condus o maşină fără a avea permis auto, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice atunci când s-a produs accidentul.

Avocaţii şoferului au cerut eliberarea condiţionată

judecatoria lugojJudecatoria Lugoj a judecat marţi primul termen din procesul în care lugojeanul Alin Faur, în vârstă de 38 de ani, este acuzat de rănirea gravă a unei femei aflată pe trotuarul unei străzi din Lugoj, în urmă cu trei luni. Dar, potrivit avocatului victimei, Cătălin Vlad, procesul s-a amânat până pe 17 septembrie, avocaţii inculpatului invocând necesitatea unei perioade de timp pentru a analiza probele din dosar. De asemenea, ne-a mai declarat acesta, avocaţii lui Alin Faur au solicitat eliberarea condiţionată a inculpatului, sub argumentul că acesta nu reprezintă pericol public, instanţa urmând să se pronunţe asupra subiectului peste trei zile.

Avocaţii victimei: „Şoferul ar trebui să răspundă pentru patru capete de acuzare”

Potrivit poliţiei, la începutul lunii iunie, Alin Faur, în timp ce conducea o maşina pe o stradă din Lugoj, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe trotuar izbind în plin o femeie de 54 de ani, după care a fugit de la locul accidentului. La câteva zile dupa incident, şoferul a fost arestat, iar ulterior autorităţile l-au pus oficial sub acuzare pentru vătămare corporală gravă şi părasirea locului accidentului. Mai mult, şoferul nu deţinea permis de conducere, iar testul cu aparatul etilotest arăta o alcoolemie de 0,38 în aerul expirat.

Avocaţii victimei au cerut instanţei pedepsirea cu inchisoare de până la şapte ani a soferului: „În opinia noastră, Alin Faur trebuie să răspundă pentru patru capete de acuzare: vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, părăsirea locului accidentului şi distrugere din culpă. Susţinem, de asemenea, că abandonarea unei victime aflate în stare gravă şi conducerea sub influenţa alcoolului ar trebui sancţionate de judecători cu un spor maxim de pedeapsă, de până la cinci ani de închisoare” a explicat avocatul Cătălin Vlad.

Accidentul a fost surprins de o cameră de luat vederi din zonă, iar din imagini se vede cum şoferul, împreună cu alţi patru pasageri care îl însoţeau, au ieşit din maşină, au părăsit în grabă locul accidentului şi au abandonat victima rămasă inconştientă pe trotuar.

Dupa accident, Maria Râciu a fost internată timp de două luni la Spitalul Casa Austria din Timişoara, cu răni severe la cap şi la piciorul drept. “Clienta noastră a suferit o serie de operaţii dificile. Unul dintre picioare a fost zdrobit iar chirurgii s-au străduit, practic, să îl refacă. Medicii depun în continuare eforturi considerabile pentru recuperare şi e greu de spus daca sunt şanse pentru o vindecare completă,” a declarat avocatul femeii, Catalin Vlad.

Victima cere daune de 1 milion de euro

Acesta a anunţat că victima se va constitui parte civilă în proces şi va solicita de la autorul accidentului cât şi de la firma de asigurare la care maşina acestuia avea poliţa R.C.A., daune morale în valoare de 1.000.000 de euro, pe lângă despăgubiri pentru cheltuielile medicale şi de recuperare.

În 3 iunie, la o zi după accident, Judecătoria Lugoj a decis cercetarea lui în stare de libertate, dar în urma unui recurs al procurorilor la Tribunalul Timiş, s-a decis arestarea sa preventivă. Astfel, patru zile mai târziu, el a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat de vătămare corporală gravă şi părăsirea locului accidentului. După aproape o lună, judecătorii lugojeni au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă, adăugând alte 60 de zile, recursul acuzatului fiind respins de judecători, pe motiv că Alin Faur a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

La a doua arestare preventivă, a cerut punerea în libertate pe motiv că şi-a recunoscut faptele şi a plătit o parte din pagubele provocate Enel prin distrugerea stâlpului de electri-citate, făcut zob în urma accidentului. În plus, susţinea el, nu a comis accidentul intenţionat.

Dacă va fi acuzat doar pentru părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală gravă, Alin Faur riscă până la zece ani de

Print Friendly, PDF & Email