Informatii:
Aici gasesti arhiva Timpolis pana la data de 01 septembrie 2013. Pentru cautare in aceasta arhiva folositi instrumentul de cautare de sub meniul din stanga. Pentru articole mai noi de 01 septembrie 2013 accesati butonul de sus pentru EDITIA CURENTA. Este posibil ca, in urma noilor modificari, sa obtineti erori de cautare pentru care Departamentul IT va cere anticipat scuze.     -     Aici gasesti arhiva Timpolis pana la data de 01 septembrie 2013. Pentru cautare in aceasta arhiva folositi instrumentul de cautare de sub meniul din stanga. Pentru articole mai noi de 01 septembrie 2013 accesati butonul de sus pentru EDITIA CURENTA. Este posibil ca, in urma noilor modificari, sa obtineti erori de cautare pentru care Departamentul IT va cere anticipat scuze.     -     Aici gasesti arhiva Timpolis pana la data de 01 septembrie 2013. Pentru cautare in aceasta arhiva folositi instrumentul de cautare de sub meniul din stanga. Pentru articole mai noi de 01 septembrie 2013 accesati butonul de sus pentru EDITIA CURENTA. Este posibil ca, in urma noilor modificari, sa obtineti erori de cautare pentru care Departamentul IT va cere anticipat scuze.     -    
Eveniment | 9 - 11 februarie 2004 | Mihai Dorneanu
Micsoreaza fontMareste font

Prins cu doua masini disparute din Italia

Un traficant de masini furate, eliberat din arest de judecatorii Tribunalului Timis


Inca un membru al crimei organizate a fost lasat in libertate prin bunavointa Tribunalului Timis. Punerea in libertate a bucuresteanului Serban Razvan, de 24 de ani, care a fost prins de politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara cu doua masini furate, nu reprezinta decat o noua palma data ideii de justitie de cei care ar trebui de fapt sa vegheze la infaptuirea ei. Toate eforturile politistilor si procurorilor de a-i dovedi pe traficanti sunt calcate in picioare in momentul in care infractorii sunt pusi in libertate si lasati sa-si vada mai departe de "afaceri" si sa le ranjeasca, cu subinteles. Serban Razvan a fost prins, in 3 februarie, cand iesea din curtea Registrului Auto Roman Timis impreuna cu un prieten, conducand un BMW si, respectiv, un Chrysler, fara numere de inmatriculare. Desi verificarile prin Interpol au stabilit ca masinile au fost furate din Italia in 13 ianuarie, bucuresteanul a prezentat documente din care reiesea ca BMW-ul era inmatriculat in Danemarca, iar cealalta masina, in Spania. Desigur ca actele cu pricina erau falsificate, cum falsificate erau si declaratiile vamale prezentate, care in realitate nu exista. La Vama Bors, la numerele de inregistrare din actele bucuresteanului erau trecute, de fapt, transporturi de saci de cartofi si ceapa, nu masini. In plus, politistii de la "Crima Organizata" au gasit in bagajele lui Serban Razvan actele originale ale masinilor si placutele de inmatriculare reale ale celor doua vehicule. De asemenea, au adunat si alte probe care dovedesc implicarea suspectului in traficul cu masini furate si legaturile acestuia cu mafia documentelor falsificate. In timpul audierilor, politistii au obtinut de la Serban Razvan date importante despre retelele specializate in traficul de masini furate. Judecatoria Timisoara a dispus, joi, arestarea pe 29 de zile a suspectului sub acuzatia de uz de fals si tainuire la furt, numai ca a doua zi, in mod inexplicabil, Tribunalul Timis a dispus punerea in libertate a bucuresteanului.

Punerea in libertate poate fi considerata o intamplare daca nu ar exista atat de multe semne de intrebare referitoare la justetea deciziei. Intamplator sau nu, din completul de judecata care a dispus punerea in libertate a lui Serban Razvan a facut parte judecatorul Constantin Costea. Despre sentintele cel putin ciudate ale acestui magistrat in cazurile legate de membrii retelelor de crima organizata, TIMPOLIS a scris in repetate randuri. La sfarsitul anului trecut, judecatorul Costea a fost de o "duritate" rar intalnita, condamnand la pedepse de maximum trei ani inchisoare, noua traficanti de carne vie, specializati in vinderea romancelor in spatiul fostei Iugoslavii. Traficantii de droguri descoperiti in cadrul operatiunii "Domino" s-au ales si ei cu maximum cinci ani inchisoare sau chiar cu un an de puscarie cu suspendare. Si un ultim amanunt - anul trecut, judecatorul a pus in libertate un alt barbat, Szalosi Eme.rick, care s-a prezentat la vama cu un pasaport si documente falsificate pentru a "rezolva" un BMW, care s-a dovedit a fi furat din Italia.